Schaatstraining

Bij de Arnhemsche IJsclub Thialf kun je schaatsen zoals bij jou past! Wil je leren schaatsen of dit seizoen een PR rijden of je juist goed voorbereiden op een natuurijsperiode? Het kan allemaal bij AIJC Thialf!

IJspret op onze ijsbaan in Sportpark ‘t Cranevelt

Door de milde winters vinden de trainingen plaats op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen. Uiteraard wordt er bij vorst natuurijs gemaakt op onze eigen 400 meterbaan op het Sportpark ‘t Cranevelt. Als er natuurijs mogelijk is, dan wordt de baan omgetoverd tot een oer-Hollands winters schaatsparadijs! Er is een koek en zopie, er zijn activiteiten en in de avond brandt de sfeerverlichting! Natuurlijk kun je je opwarmen in ons clubhuis en elkaar ontmoeten!

Als je komt schaatsen bij en met AIJC Thialf, leer je natuurlijk beter schaatsen. Je wordt ontvangen in een gezellige, kleine vereniging, waarin we met elkaar van elke training zowel sportieve als een gezellige activiteit maken.

Tot het echt gaat vriezen, is er bij AIJC Thialf een keuze uit de onderstaande trainingsmogelijkheden:

Onze eerste training in Nijmegen voor de jeugd zal plaatsvinden op 30 september 2023 en voor volwassenen een dag later op 1 oktober 2023. Deze twee trainingsavonden zijn tevens een open avond voor alle leden. Je mag ook geïnteresseerde familieleden en vrienden mee nemen. In overleg kan dit ook op een andere avond, mail dan naar info@aijcthialf.nl. We hopen daarmee weer zo veel mogelijk (nieuwe) schaatsers op het ijs te krijgen voor onze trainingsavond! Het is belangrijk dat voldoende schaatsers zich aanmelden om continuïteit in het Triavium te kunnen behouden. Als er voldoende schaatsende leden zijn, kan de huur betaald blijven en wij op een clubuur blijven schaatsen!

In Deventer wordt de training gestart op 13 oktober 2023.

Schaatsen 14+ en volwassenen in Triavium, Nijmegen

De laatste training is op 17 maart 2024 waarop we afsluiten met onze traditionele clubwedstrijd. De trainingskosten voor het seizoen zijn € 140,-*. Je schrijft je in via onze ledenmodule ( https://pr01.allunited.nl/?section=AIJCTHIALF  ) of stuur een mail naar het info adres.

Alle trainingsdata 2023 op een rij:

Op zondagavond in het Triavium van 18.45 – 20.15 uur. De eerste training is 1 oktober. Deze groep schaatst ongeveer ééns per twee weken. We trainen in niveaugroepen met elk een eigen trainer. We hebben ook een trainingsgroep voor beginners, zelfs als je de boarding nog wil vasthouden, kan je hier aanhaken! In deze eerste groep wordt er extra aandacht besteed aan de basistechnieken. Op zondagavond zijn er alleen leden van AIJC Thialf op het ijs. Dit zorgt niet alleen voor het gezellige clubgevoel, er is ook ontzetten veel ruimte op de baan. De eerste training kun je kijken bij welke groep je aansluit en ook daarna kun je nog switchen. De voorlopige data voor dit jaar zijn: 1 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november, 10 december, 7 januari, 21 januari, 4 februari, 18 februari,  3 maart en 17 maart. Deze laatste keer is het clubkampioenschap. In totaal 11 trainingsavonden  van 1:15 uur + 1 clubwedstrijd. Kosten: €140,-* inclusief entree. Check voor actuele data de website www.aijcthialf.nl. Contactpersoon: Pedro Bergevoet: mailto:trainingscoordinator@aijcthialf.nl

1, 15, 29 oktober 2023 (open training, iedereen is welkom!)
12, 26 november 2023
10 december 2023
7 , 21 januari 2024
4, 18 februari 2024
3, 17 maart 2024 waarvan de 17e onze clubkampioenschappen zijn!

Leden melden zich aan via de ledenmodule
Nieuwe leden melden zich aan via lid worden

Jeugdschaatsen tot en met 13 jaar in Triavium, Nijmegen

De jeugdtrainingen voor Thialf zijn op de zaterdagavond in het Triavium in Nijmegen van 18.45-1945 uur. Naast onze Thialf leden zijn er ook jeugdleden van de Wageningse club STW op de baan. In principe is deze training tot en met 13 jaar. In overleg kunnen in de praktijk vaak kinderen tot en met 14 jaar wel meetrainen. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. Wil je als ouder ook leren schaatsen en ben je een echte beginner? Als je zoon of dochter schaatst op dit uur, dan kan je je ook aanmelden voor de jeugdtraining. Het gaat om echte beginners, omdat de veiligheid van de jeugd natuurlijk voorop staat. Zodra je als volwassene snelheid krijgt, kan je overstappen naar de zondagstraining! De eerste training is op 30 september, de laatste op 23 maart. Op 9 maart is er geen training (voorlopige data). Houdt de website in de gaten voor aanpassingen, ook de trainers kunnen te zijner tijd informatie geven hierover. Kosten: €125,- * inclusief entree. Contactpersoon: Pedro Bergevoet, mailto:trainingscoordinator@aijcthialf.nl

Wintersport bootcamp op sportpark ‘t Cranevelt, Arnhem

Maandagavond wintersport bootcamp op ’t Cranevelt: Op maandagavond om 19.30 uur start de training bij het clubhuis. Wil je goed voorbereid naar de wintersport en/of fit zijn voor het natuurijs dan is dit een goede training voor je. Jeroen Verduijn zorgt iedere week voor een gevarieerde training waarbij alle spieren aan bod komen en de beenspieren in het bijzonder. De training is geschikt voor iedereen. De kosten hiervan zijn €40,-* inclusief entree. Start medio oktober (definitieve datum volgt). Contactpersoon: Pedro Bergevoet: mailto:trainingscoordinator@aijcthialf.nl

Vrijdagavond training in de Scheg (Deventer)

Vrijdagavond training in de Scheg (Deventer): Op vrijdagavond van 20:15- 22:00 uur wordt er wekelijks op de kunstijsbaan in Deventer getraind door een groep gevorderde toerrijders o.l.v Herman Zelle. Er wordt gewerkt aan de conditie en de schaatstechniek, veel duurwerk meestal in blokjes tussen de 5 en 10 rondes. Dit is op een publieksuur waar je zelf de entree voor betaalt. De eerste training is 13 oktober. Diverse leden carpoolen op de zondag en vertrekken van de parkeerplaats bij de Apeldoornse weg naast de locatie van Rijn IJssel  (nr 210A). De kosten van deze trainingen zijn €70,-* exclusief entree (!). Contactpersoon: Pedro Bergevoet: mailto:trainingscoordinator@aijcthialf.nl

Contactpersoon: Pedro Bergevoet: info@aijcthialf.nl

Wil je vaker trainen dan de uren van AIJC Thialf?

AIJC Thialf is aangesloten bij Baan Vereniging Geldersepoort. De BPG is een samenwerking tussen de schaatsverenigingen die actief zijn in Triavium Nijmegen. Zij organiseren regelmatig laagdrempelige langebaan wedstrijden voor alle leeftijden en niveaus. De aangesloten verenigingen hebben ook afgesproken dat hun leden schaatstrainingen kunnen volgen bij elkaar. Je blijft dus gewoon lid van de eigen vereniging en het trainingsgeld wordt voldaan aan de club die de training organiseert. Het trainingsaanbod is hierdoor een stuk ruimer.

Vrij schaatsen

Naast de trainingen zijn de Thialf leden regelmatig op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen te vinden. De maandag-, woensdag- en vrijdagochtend in Deventer zijn populair bij de wat oudere leden. Op maandag- en vrijdagavond zijn veel toerrijders van Thialf actief. In het Triavium is het blauw van AIJC Thialf regelmatig te zien op de speciale norenuren. Er is dus altijd wel een schaatsmaatje bij Thialf te vinden om mee te trainen buiten de georganiseerde trainingen.

Voor meer informatie over de trainingen: Pedro Bergevoet: info@aijcthialf.nl

Aanmelden voor het winterseizoen voor leden:

Aanmelden voor het winterseizoen voor leden : Als je je al aangemeld hebt voor de activiteiten van het winterseizoen dan is dat natuurlijk niet opnieuw nodig. Heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan via de ledenmodule. Kies voor de optie Inschrijven. Daar kun je kiezen voor de verschillende activiteiten (hieronder meer info). Klik vervolgens op Versturen. Via de volgende link is de ledenmodule te vinden: https://pr01.allunited.nl/?section=AIJCTHIALF. Je gebruikersnaam is je email adres of lidnummer. Het lidnummer kun je vinden op de factuur of kun je opvragen via mailadres. Ben je je wachtwoord voor de ledenmodule kwijt? Kies dan in de ledenmodule de optie ‘nieuw wachtwoord aanvragen’.

* De tarieven zijn nog onder voorbehoud van vaststelling in de Algemene Ledenvergadering van maandag avond 25 september 20:30.

 Een goede winter gewenst! Pedro Bergevoet, Trainingscoördinator AIJCTHIALF