Schaatstraining

Bij de Arnhemsche IJsclub Thialf kun je schaatsen zoals bij jou past! Wil je leren schaatsen of dit seizoen een PR rijden of je juist goed voorbereiden op een natuurijsperiode? Het kan allemaal bij AIJC Thialf!

IJspret op onze ijsbaan in Sportpark ‘t Cranevelt

Door de milde winters vinden de trainingen plaats op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen. Uiteraard wordt er bij vorst natuurijs gemaakt op onze eigen 400 meterbaan op het Sportpark ‘t Cranevelt. Er zullen dan ook trainingsactiviteiten georganiseerd worden, naast de mogelijkheden om heerlijk te schaatsen! Tot het echt gaat vriezen, is er bij AIJC Thialf een keuze uit de onderstaande trainingsmogelijkheden:

Het eerste deel van het schaatsseizoen kon er niet op de ringbaan geschaatst worden in Nijmegen, waardoor de trainingen voor 13+ en volwassenen uitgesteld zijn. Maar het goede nieuws is dat de trainingen in het Triavium kunnen worden hervat! Voor zover bekend gaat de ringbaan van Triavium begin januari 2023 weer open.

In het tweede deel van het schaatsseizoen zijn 5 trainingsavonden en 1 clubwedstrijd voor AIJC Thialf gereserveerd voor volwassen schaatsers en jeugdschaatsers vanaf 13 jaar. We schaatsen dus zoals vanouds ongeveer eens in de twee weken op zondagavond van 18:45 tot 20:15 uur. De baan is van 18.45 tot 20.15 helemaal gereserveerd voor leden van A.IJ.C Thialf.

Onze eerste training zal plaatsvinden op 8 januari. Dit is tevens een open avond voor alle leden. Je mag dan ook geïnteresseerde familieleden en vrienden mee nemen. We hopen daarmee weer zo veel als mogelijk (nieuwe) schaatsers op het ijs te krijgen voor onze trainingsavond!

De laatste training is op 19 maart 2023 waarop we afsluitend met onze traditionele clubwedstrijd. De trainingskosten voor de tweede helft van het seizoen bedragen nu € 67,50,-. Mocht er een training meer of minder gehouden kunnen worden, dan wordt dat bedrag met € 11,50 verhoogd of verlaagd. Je schrijft je in via onze ledenmodule ( https://pr01.allunited.nl/?section=AIJCTHIALF  ) en neem je een vriend, vriendin, buurman of zus natuurlijk mee op de eerste trainingsavond!

Alle trainingsdata 2023 op een rij:

8 januari (open training, iedereen is welkom!)
22 januari
5 februari
19 februari
5 maart
19 maart (clubkampioenschappen)

Leden melden zich aan via de ledenmodule
Nieuwe leden melden zich aan via lid worden

Jeugdschaatsen tot en met 12 jaar in Triavium, Nijmegen

De jeugdtrainingen hebben tot de kerstvakantie plaatsgevonden op de ijshockeybaan. Dat was geweldig, maar ook de kids kunnen per 14 januari weer de ringbaan op. Over de training van 7 januari wordt nog gecommuniceerd in de appgroepen. Het is nog niet zeker of de training van 7 januari door kan gaan. Misschien kan er nog op de ijshockeybaan geschaatst worden of kan er toch al van de ringbaan gebruik gemaakt worden. Dat de training vervalt is ook nog een mogelijkheid, onze jeugdledenworden in de appgroep op de hoogte gesteld.

De trainingstijd is per 14 januari weer zoals we gewend zijn, namelijk van 18:45 tot 19:45 uur. Heb je nog niet meegeschaatst? Geef je gauw op voor de tweede helft van het seizoen via de ledenmodule! Voor het resterende seizoen bedragen de kosten € 60,-* . Geef bij het aanmelden even aan dat het gaat om half seizoen.

Naast onze Thialf leden zijn er ook jeugdleden van de Wageningse club STW op de baan. In principe is dezetraining tot en met 12 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. Meer info waaronder ook de trainingsdata volgt. Schrijf je al wel vast in! Kosten: Heel seizoen €120,- * inclusief entree en schaats je per januari 2023 mee, dan zijn de kosten € 60,- *. (Dit bedrag kan bijgesteld worden, afhankelijk van het aantal trainingen die daadwerkelijk plaats hebben gevonden).

Contactpersoon: Pedro Bergevoet: info@aijcthialf.nl

Schaatstraining voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar in Triavium, Nijmegen

Normaliter trainen we in Triavium gemiddeld één keer in de twee weken, en hebben 11 trainingsavonden van 1,5 uur + 1 clubwedstrijd. Dat is dit seizoen anders verlopen doordat er geen ijs op de ringbaan van het Triavium gemaakt kon worden. Zie hierboven voor de huidige stand van zaken.

We trainen in niveaugroepen met elk een eigen trainer. We hebben ook een trainingsgroep voor beginners! Hier wordt veel aandacht besteedt aan de basistechnieken. Alleen de deelnemers aan onze clubtrainingen zijn dan op het ijs en dat geeft veel ruimte op de baan.

Kosten: € 135,-* inclusief entree, maar voor 2023 zijn de kosten € 67,50*. (Dit bedrag kan bijgesteld worden, afhankelijk van het aantal trainingen die er definitief gegeven zijn).

Contactpersoon: Pedro Bergevoet: info@aijcthialf.nl

Wintersport bootcamp op sportpark ‘t Cranevelt, Arnhem

Op maandagavond om 19.30 uur start de training bij het clubhuis. Wil je goed voorbereid naar de wintersport en/of fit zijn voor het natuurijs dan is dit een goede training voor je. Jeroen Verduijn zorgt iedere week voor een gevarieerde training waarbij alle spieren aan bod komen en de beenspieren in het bijzonder. De training is geschikt voor iedereen. De kosten hiervan zijn €40,-*. Start medio oktober (definitieve datum volgt).

Contactpersoon: Pedro Bergevoet: info@aijcthialf.nl

Vrijdagavond training in de Scheg (Deventer)

Op vrijdagavond van 20:15- 22:00 uur wordt er wekelijks op de kunstijsbaan in Deventer getraind door een groep gevorderde toerrijders o.l.v Herman Zelle. Er wordt gewerkt aan de conditie en de schaatstechniek, veel duurwerk meestal in blokjes tussen de 5 en 10 rondes. Dit is op een publieksuur waar je zelf de entree voor betaalt. De eerste training is 16 oktober. Diverse leden carpoolen op de zondag en vertrekken van de parkeerplaats bij de Apeldoornse weg naast de locatie van Rijn IJssel (nr 210A). De kosten van deze trainingen zijn €70,-* exclusief entree (!).

Contactpersoon: Pedro Bergevoet: info@aijcthialf.nl

Wil je vaker trainen dan de uren van AIJC Thialf?

AIJC Thialf is aangesloten bij Baan Vereniging Geldersepoort. De BPG is een samenwerking tussen de schaatsverenigingen die actief zijn in Triavium Nijmegen. Zij organiseren regelmatig laagdrempelige langebaan wedstrijden voor alle leeftijden en niveaus. De aangesloten verenigingen hebben ook afgesproken dat hun leden schaatstrainingen kunnen volgen bij elkaar. Je blijft dus gewoon lid van de eigen vereniging en het trainingsgeld wordt voldaan aan de club die de training organiseert. Het trainingsaanbod is hierdoor een stuk ruimer.

Vrij schaatsen

Naast de trainingen zijn de Thialf leden regelmatig op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen te vinden. De maandag-, woensdag- en vrijdagochtend in Deventer zijn populair bij de wat oudere leden. Op maandag- en vrijdagavond zijn veel toerrijders van Thialf actief. In het Triavium is het blauw van AIJC Thialf regelmatig te zien op de speciale norenuren. Er is dus altijd wel een schaatsmaatje bij Thialf te vinden om mee te trainen buiten de georganiseerde trainingen.

Voor meer informatie over de trainingen: Pedro Bergevoet: info@aijcthialf.nl