Schaatstraining

Bij de Arnhemsche IJsclub Thialf kun je schaatsen zoals bij jou past! Wil je leren schaatsen of dit seizoen een PR rijden of je juist goed voorbereiden op een natuurijsperiode? Het kan allemaal bij AIJC Thialf!

IJspret op onze ijsbaan in Sportpark ‘t Cranevelt

Door de milde winters vinden de trainingen plaats op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen. Uiteraard wordt er bij vorst natuurijs gemaakt op onze eigen 400 meterbaan op het Sportpark ‘t Cranevelt. Er zullen dan ook trainingsactiviteiten georganiseerd worden, naast de mogelijkheden om heerlijk te schaatsen! Tot het echt gaat vriezen, is er bij AIJC Thialf een keuze uit de onderstaande trainingsmogelijkheden. Bekijkt u alstublieft ook de Corona afspraken die bij de trainingen behoren en blijf op de hoogte van de Corona afspraken vanuit het Triavium.

Leden melden zich aan via de ledenmodule
Nieuwe leden melden zich aan via lid worden

Jeugdschaatsen tot en met 12 jaar in Triavium, Nijmegen

De jeugdtrainingen voor Thialf zijn op de zaterdagavond in het Triavium in Nijmegen van 18.45-1945 uur. Naast onze Thialf leden zijn er ook jeugdleden van de Wageningse club STW op de baan. In principe is deze training tot en met 12 jaar. In overleg kunnen in de praktijk vaak kinderen tot en met 14 jaar wel meetrainen. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. De eerste training is op 2 oktober. Op de volgende data is er geen training: 13 november, 26 december, 1 januari, 1 januari en 19 maart. Kosten: €120,- * inclusief entree.

Voor oudere jeugdleden en jeugdleden die ambitie hebben om wat vaker een wedstrijd te rijden zijn er ook trainingen bij andere clubs (STW, NSV) mogelijk. Voorwaarde is dat de beginselen van de schaatstechniek al onder de knie zijn en er behalve op techniek ook op snelheid getraind kan worden. Deze trainingen zijn voor 10 tot 16 jarigen. Het is mogelijk om eerst een proeftraining mee te doen om te kijken of het aansluit bij de verwachtingen. Aan deze trainingen doen jeugdleden mee van diverse ijsclubs die in Nijmegen trainen. Dit is Op maandag (18.00 -19.45 uur) en op woensdag of donderdag(18.30 -19.45 uur). 10-14 jarigen kunnen op alle drie deze dagen terecht bij NSV. Daarnaast kunnen 14-16 jarigen op maandag of woensdag terecht bij STW. Vanuit deze trainingsgroepen kun je weer doorgroeien naar selectie groep voor snellere rijders. Als er jeugdleden zijn die hier interesse in hebben kunnen zij contact opnemen met Bas Biesbroek (info@aijcthialf.nl) om te overleggen wat een geschikte training is. Als er meerdere jeugdleden gaan zijn er mogelijkheden om samen te reizen.

Contactpersoon: Bas Biesbroek: info@aijcthialf.nl

Schaatstraining voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar in Triavium, Nijmegen

Op zondagavond in het Triavium van 18.45 – 20.15 uur. Dit is niet elke week maar gemiddeld één keer in de twee weken. We trainen in niveaugroepen met elk een eigen trainer. We hebben ook een trainingsgroep voor beginners! Hier wordt veel aandacht besteedt aan de basistechnieken. Alleen de deelnemers aan onze clubtrainingen zijn dan op het ijs en dat geeft veel ruimte op de baan. De eerste training kun je kijken bij welk groep je aansluit en ook daarna kun je nog switchen. De data voor dit jaar zijn: 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november, 5 december, 19 december, 9 januari, 16 januari, 30 januari, 13 februari, 27 februari en 13 maart. Deze laatste keer is het clubkampioenschap.
In totaal 11 trainingsavonden van 1,5 uur + 1 clubwedstrijd. Kosten: €135,-* inclusief entree. Check voor actuele data de website www.aijcthialf.nl

Contactpersoon: Bas Biesbroek: info@aijcthialf.nl

Wintersport bootcamp op sportpark ‘t Cranevelt, Arnhem

Op maandagavond om 19.30 uur start de training bij het clubhuis. Wil je goed voorbereid naar de wintersport en/of fit zijn voor het natuurijs dan is dit een goede training voor je. Jeroen Verduijn zorgt iedere week voor een gevarieerde training waarbij alle spieren aan bod komen en de beenspieren in het bijzonder. De training is geschikt voor iedereen. De kosten hiervan zijn €40,-*. Start medio oktober (definitieve datum volgt).

Contactpersoon: Bas Biesbroek: info@aijcthialf.nl

Vrijdagavond training in de Scheg (Deventer)

Op vrijdagavond van 20:15- 22:00 uur wordt er wekelijks op de kunstijsbaan in Deventer getraind door een groep gevorderde toerrijders o.l.v Herman Zelle. Er wordt gewerkt aan de conditie en de schaatstechniek, veel duurwerk meestal in blokjes tussen de 5 en 10 rondes. Dit is op een publieksuur waar je zelf de entree voor betaalt. De eerste training is 16 oktober. Diverse leden carpoolen op de zondag en vertrekken van de parkeerplaats bij de Apeldoornse weg naast de locatie van Rijn IJssel (nr 210A). De kosten van deze trainingen zijn €70,-* exclusief entree (!).

Contactpersoon: Bas Biesbroek: info@aijcthialf.nl

Wil je vaker trainen dan de uren van AIJC Thialf?

AIJC Thialf is aangesloten bij Baan Vereniging Geldersepoort. De BPG is een samenwerking tussen de schaatsverenigingen die actief zijn in Triavium Nijmegen. Zij organiseren regelmatig laagdrempelige langebaan wedstrijden voor alle leeftijden en niveaus. De aangesloten verenigingen hebben ook afgesproken dat hun leden schaatstrainingen kunnen volgen bij elkaar. Je blijft dus gewoon lid van de eigen vereniging en het trainingsgeld wordt voldaan aan de club die de training organiseert. Het trainingsaanbod is hierdoor een stuk ruimer.

Vrij schaatsen

Naast de trainingen zijn de Thialf leden regelmatig op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen te vinden. De maandag-, woensdag- en vrijdagochtend in Deventer zijn populair bij de wat oudere leden. Op maandag- en vrijdagavond zijn veel toerrijders van Thialf actief. In het Triavium is het blauw van AIJC Thialf regelmatig te zien op de speciale norenuren. Er is dus altijd wel een schaatsmaatje bij Thialf te vinden om mee te trainen buiten de georganiseerde trainingen.

Voor meer informatie over de trainingen: Bas Biesbroek:  info@aijcthialf.nl