Schaatstraining

Bij de Arnhemsche IJsclub Thialf kun je schaatsen zoals bij jou past! Wil je leren schaatsen of dit seizoen een PR rijden of je juist goed voorbereiden op een natuurijsperiode? Het kan allemaal bij AIJC Thialf!

IJspret op onze ijsbaan in Sportpark ‘t Cranevelt

Door de milde winters vinden de trainingen plaats op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen. Uiteraard wordt er bij vorst natuurijs gemaakt op onze eigen 400 meterbaan op het Sportpark ‘t Cranevelt. Er zullen dan ook trainingsactiviteiten georganiseerd worden, naast de mogelijkheden om heerlijk te schaatsen! Tot het echt gaat vriezen, is er bij AIJC Thialf een keuze uit de onderstaande trainingsmogelijkheden.

Helaas krijgt dit winterseizoen voor ons een valse start. Jullie hebben vast in de media meegekregen dat Triavium pas vanaf 1 januari open gaat vanwege een defect aan de ijsmachine. Op de website van Triavium, https://triavium.nl/nieuws/ , kun je meer informatie hierover vinden. 

Het goede nieuws is dat de jeugdtrainingen wel van start gaan, de trainingen in Deventer en de bootcamp natuurlijk gewoon doorgaan én dat het schaatsseizoen in Triavium verlengd wordt tot 7 april. Hieronder meer informatie. Omdat we nog niet precies weten hoeveel trainingen we in Triavium kunnen geven staan die trainingskosten nog niet definitief vast. Uitgangspunt is dat ze niet verhoogd worden en in verhouding zijn tot het aantal trainingen wat we uiteindelijk kunnen geven.

Leden melden zich aan via de ledenmodule
Nieuwe leden melden zich aan via lid worden

Jeugdschaatsen tot en met 12 jaar in Triavium, Nijmegen

Het jeugdschaatsen gaat begin november (mogelijk eind oktober) wel van start. De jeugd traint de eerste 2 a 3 maanden op de ijshockeybaan. Het trainingstijdstip is zaterdagmiddag van 17 – 18 u. Zodra de ringbaan weer open is gaat de jeugd naar het normale tijdstip op de zaterdagavond: 18:45-19:45 uur. Naast onze Thialf leden zijn er ook jeugdleden van de Wageningse club STW op de baan. In principe is dezetraining tot en met 12 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. Meer info waaronder ook de trainingsdata volgt. Schrijf je al wel vast in! Kosten: €120,- * inclusief entree. (Dit is een maximum bedrag en kan bijgesteld worden afhankelijk van het aantal trainingen wat we kunnen geven).

Contactpersoon: Bas Biesbroek: info@aijcthialf.nl

Schaatstraining voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar in Triavium, Nijmegen

Normaliter trainen we in Triavium gemiddeld één keer in de twee weken, en hebben 11 trainingsavonden van 1,5 uur + 1 clubwedstrijd. Dat wordt dit seizoen anders, maar hoe het definitieve schema er uit ziet weten we niet. We hopen in ieder geval vanaf 1 januari de reguliere trainingen op zondagavond (18.45 – 20.15 uur) te kunnen starten. Het schaatsseizoen in Triavium is verlengd tot 7 april, dus we hopen dus tussen 1 januari en 7 april toch een behoorlijk aantal trainingsdagen in Triavium in te kunnen plannen. We kijken ook naar de mogelijkheden om tot 1 januari met groepen nog wat kunnen organiseren, bijvoorbeeld in Deventer. Meer info volgt.

We trainen in niveaugroepen met elk een eigen trainer. We hebben ook eentrainingsgroep voor beginners! Hier wordt veel aandacht besteedt aan debasistechnieken. Alleen de deelnemers aan onze clubtrainingen zijn dan op het ijs en dat geeft veel ruimte op de baan. Meer info volgt. Ook hiervoor geldt: schrijf je alvast in!

Kosten: €135,-* inclusief entree  (Dit is een maximum bedrag kan bijgesteld worden afhankelijk van het aantal trainingen wat we definitief kunnen geven).

Contactpersoon: Bas Biesbroek: info@aijcthialf.nl

Wintersport bootcamp op sportpark ‘t Cranevelt, Arnhem

Op maandagavond om 19.30 uur start de training bij het clubhuis. Wil je goed voorbereid naar de wintersport en/of fit zijn voor het natuurijs dan is dit een goede training voor je. Jeroen Verduijn zorgt iedere week voor een gevarieerde training waarbij alle spieren aan bod komen en de beenspieren in het bijzonder. De training is geschikt voor iedereen. De kosten hiervan zijn €40,-*. Start medio oktober (definitieve datum volgt).

Contactpersoon: Bas Biesbroek: info@aijcthialf.nl

Vrijdagavond training in de Scheg (Deventer)

Op vrijdagavond van 20:15- 22:00 uur wordt er wekelijks op de kunstijsbaan in Deventer getraind door een groep gevorderde toerrijders o.l.v Herman Zelle. Er wordt gewerkt aan de conditie en de schaatstechniek, veel duurwerk meestal in blokjes tussen de 5 en 10 rondes. Dit is op een publieksuur waar je zelf de entree voor betaalt. De eerste training is 16 oktober. Diverse leden carpoolen op de zondag en vertrekken van de parkeerplaats bij de Apeldoornse weg naast de locatie van Rijn IJssel (nr 210A). De kosten van deze trainingen zijn €70,-* exclusief entree (!).

Contactpersoon: Bas Biesbroek: info@aijcthialf.nl

Wil je vaker trainen dan de uren van AIJC Thialf?

AIJC Thialf is aangesloten bij Baan Vereniging Geldersepoort. De BPG is een samenwerking tussen de schaatsverenigingen die actief zijn in Triavium Nijmegen. Zij organiseren regelmatig laagdrempelige langebaan wedstrijden voor alle leeftijden en niveaus. De aangesloten verenigingen hebben ook afgesproken dat hun leden schaatstrainingen kunnen volgen bij elkaar. Je blijft dus gewoon lid van de eigen vereniging en het trainingsgeld wordt voldaan aan de club die de training organiseert. Het trainingsaanbod is hierdoor een stuk ruimer.

Vrij schaatsen

Naast de trainingen zijn de Thialf leden regelmatig op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen te vinden. De maandag-, woensdag- en vrijdagochtend in Deventer zijn populair bij de wat oudere leden. Op maandag- en vrijdagavond zijn veel toerrijders van Thialf actief. In het Triavium is het blauw van AIJC Thialf regelmatig te zien op de speciale norenuren. Er is dus altijd wel een schaatsmaatje bij Thialf te vinden om mee te trainen buiten de georganiseerde trainingen.

Voor meer informatie over de trainingen: Bas Biesbroek:  info@aijcthialf.nl