Het schaatsseizoen gaat van start – meld je nu aan! 

Helaas krijgt dit winterseizoen voor ons een valse start. Jullie hebben vast in de media meegekregen dat Triavium pas vanaf 1 januari open gaat vanwege een defect aan de ijsmachine. Op de website van Triavium, https://triavium.nl/nieuws/ , kun je meer informatie hierover vinden. 

Het goede nieuws is dat de jeugdtrainingen wel van start gaan, de trainingen in Deventer en de bootcamp natuurlijk gewoon doorgaan én dat het schaatsseizoen in Triavium verlengd wordt tot 7 april. Hieronder meer informatie. Omdat we nog niet precies weten hoeveel trainingen we in Triavium kunnen geven staan die trainingskosten nog niet definitief vast. Uitgangspunt is dat ze niet verhoogd worden en in verhouding zijn tot het aantal trainingen wat we uiteindelijk kunnen geven.

We trainen in niveaugroepen met elk een eigen trainer. We hebben ook eentrainingsgroep voor beginners! Hier wordt veel aandacht besteedt aan debasistechnieken. Alleen de deelnemers aan onze clubtrainingen zijn dan op het ijs en dat geeft veel ruimte op de baan. Meer info volgt. Ook hiervoor geldt: schrijf je alvast in!

Schrijf je in voor de activiteiten via de ledenmodule 

We ontvangen je inschrijving graag uiterlijk 13 oktober via de ledenmodule: https://pr01.allunited.nl/?section=AIJCTHIALF 
Kies voor de optie Inschrijven. Klik op het veld relatie en kies daar je eigen naam of de naam van je familielid. Vervolgens kies je de activiteit waarvoor je je wilt inschrijven. Klik vervolgens op Versturen. Je gebruikersnaam is je email adres of lidnummer. Het lidnummer kun je vinden op de factuur of kun je opvragen via mailadrespenningmeester@aijcthialf.nl  . Ben je je wachtwoord voor de ledenmodule kwijt? Kies dan in de ledenmodule de optie ‘nieuw wachtwoord aanvragen’. 

Jeugdschaatsen tot en met 12 jaar op zaterdag in Triavium 

Het jeugdschaatsen gaat begin november (mogelijk eind oktober) wel van start. De jeugd traint de eerste 2 a 3 maanden op de ijshockeybaan. Het trainingstijdstip is zaterdagmiddag van 17 – 18 u. Zodra de ringbaan weer open is gaat de jeugd naar het normale tijdstip op de zaterdagavond: 18:45-19:45 uur. Naast onze Thialf leden zijn er ook jeugdleden van de Wageningse club STW op de baan. In principe is dezetraining tot en met 12 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. Meer info waaronder ook de trainingsdata volgt. Schrijf je al wel vast in! Kosten: €120,- * inclusief entree. (Dit is een maximum bedrag en kan bijgesteld worden afhankelijk van het aantal trainingen wat we kunnen geven).

Schaatstraining voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar op zondagavond in Triavium 

Normaliter trainen we in Triavium gemiddeld één keer in de twee weken, en hebben 11 trainingsavonden van 1,5 uur + 1 clubwedstrijd. Dat wordt dit seizoen anders, maar hoe het definitieve schema er uit ziet weten we niet. We hopen in ieder geval vanaf 1 januari de reguliere trainingen op zondagavond (18.45 – 20.15 uur) te kunnen starten. Het schaatsseizoen in Triavium is verlengd tot 7 april, dus we hopen dus tussen 1 januari en 7 april toch een behoorlijk aantal trainingsdagen in Triavium in te kunnen plannen. We kijken ook naar de mogelijkheden om tot 1 januari met groepen nog wat kunnen organiseren, bijvoorbeeld in Deventer. Meer info volgt. Kosten: €135,-* inclusief entree  (Dit is een maximum bedrag kan bijgesteld worden afhankelijk van het aantal trainingen wat we definitief kunnen geven).

Maandagavond wintersport bootcamp op ‘t Cranevelt

Op maandagavond om 19.30 uur start de training bij het clubhuis. Wil je goed voorbereid naar de wintersport en/of fit zijn voor het natuurijs dan is dit een goede training voor je. Jeroen Verduijn zorgt iedere week voor een gevarieerde training waarbij alle spieren aan bod komen en de beenspieren in het bijzonder. De training is geschikt voor iedereen. De kosten hiervan zijn €40,-*. Start medio oktober (definitieve datum volgt). 

Vrijdagavond training in de Scheg (Deventer) 

Op vrijdagavond van 20:15- 22:00 uur wordt er wekelijks op de kunstijsbaan in Deventer getraind door een groep gevorderde toerrijders o.l.v Herman Zelle. Er wordt gewerkt aan de conditie en de schaatstechniek, veel duurwerk meestal in blokjes tussen de 5 en 10 rondes. De eerste training is 14 oktober. Diverse leden carpoolen op de zondag en vertrekken van de parkeerplaats bij de Apeldoornse weg naast de locatie van Rijn IJssel  (nr 210A). De kosten van deze trainingen zijn €70,-* exclusief entree voor de ijsbaan (!). 

* De tarieven zijn nog onder voorbehoud van vaststelling in de AlgemeneLedenvergadering.